خورش هندی شاهی کورما یک غذای مجلل هندی و مغولی است که ترکیبات اصلی آن مرغ در یک سس تند خامهای است و با خشکبار و زردآلوهای قرمز و زرد تزیین میشود. همچنین ادویههای هندی تند و متعادل به کار رفته در آن، طعم بینظیری به اشرافی کورما میبخشد. چیکن کورما بهطور سنتی در سس سفید پخته شده و با یک ورق نقره فوقالعاده نازک معروف به «vark» در آشپزخانه مغولها و برای سلطنتیها سرو میشده است.
این دستور پخت، یک نسخه جذاب از نسخه سنتی این خورش لذیذ اشرافی است و در رستورانهای هند به همین روش طبخ میشود. در این مقاله از شیمن، طرز تهیه خورش هندی اشرافی کورما یا اشرافی قورمه را با ادویههای تند و بوی فراوان برای شما آماده کردهایم. همراه ما باشید.
حتما ببینید : “لوازم و تجهیزات مورد استفاده برای کمپینگ“ |
روش آمادهسازی خورش هندی اشرافی کورما یا اشرافی قورمه
مواد مورد نیاز:
- گوشت مرغ بدون استخوان و بدون پوست یا سینه مرغ: ۱ کیلوگرم
- زنجبیل خرد شده: ۱ قاشق غذاخوری
- سیر له شده: ۴ حبه
- آب لیمو: ۱ قاشق غذاخوری
- روغن زیتون: ۱ قاشق غذاخوری
- میخک: ۲ عدد
- دانههای فلفل سیاه: ۱/۲ قاشق چایخوری
- هل: ۳ عدد
- دانههای رازیانه: ۱/۲ قاشق چایخوری
- بادام هندی بدون نمک: ۱/۲ لیوان
- آب مرغ: ۱/۲ لیوان
- روغن زیتون: ۱/۲ لیوان
- شکر: ۱ قاشق چایخوری
- پودر دارچین: ۱/۲ قاشق چایخوری
- پودر زیره: ۱/۴ قاشق چایخوری
- زردچوبه: ۱/۲ قاشق چایخوری
- دانه گشنیز: ۱/۲ قاشق چایخوری
- چیلی خشک خرد شده: ۱ قاشق چایخوری
- گراماسالا: ۱ قاشق غذاخوری
- هل: ۱/۴ قاشق چایخوری
- روغن زیتون: ۱/۲ قاشق غذاخوری
- پیاز: ۱ عدد متوسط
- رب گوجه فرنگی: ۲ قاشق غذاخوری
- شیر نارگیل یا خامه سنگین: ۱ لیوان
- ماست ساده: ۱/۲ لیوان
- پنیر: ۱۷۰ گرم
- کشمش طلایی: ۱/۲ لیوان
- جعفری تازه خرد شده: ۱/۲ لیوان
مرحله ابتدایی تهیه چیکن کورما هندی؛ مرغ را طعمدار کنید
برای طبخ این خورش هندی لذیذ، ابتدا مرغ را به قطعات بزرگ تقسیم کنید، در یک ظرف بزرگ یا کیسهی پلاستیکی قرار دهید. زنجبیل، سیر، آب لیمو و روغن زیتون را در یک مخلوط کن یا غذاساز بریزید و آن را بهطور کامل مخلوط کنید تا مواد به یکدیگر مخلوط شوند. این مخلوط را روی مرغ بریزید و آن را برای چند ساعت یا بهتر است آن را یک شب کامل در یخچال قرار دهید تا مزه ادویهها به خوبی به مرغ نفوذ کند.
✔️پیشنهاد مطالعه : طرز تهیه خورشت کنگر شیرازی
در مرحله دوم؛ ادویههای مخصوص قورمه را آماده کنید
در مرحله دوم از روند طبخ خورش شاهی قورمه هندی یا چیکن کورما، بایستی میخک، دانههای فلفل، هل و دانه رازیانه را با استفاده از آسیاب، خردکن یا آسیاب کردن، به شکل پودر درآورید. در یک مخلوط کن، ادویههای تازه آسیاب شده را با بادام هندی، آب مرغ و روغن زیتون مخلوط کنید. این کار را انجام دهید تا مواد به طور کامل متحد و نرم شوند. شکر، دارچین، زیره، دانه گشنیز و تکههای فلفل گراماسالا آسیاب شده را نیز اضافه کنید و پس از مخلوط شدن مناسب، کنار گذاشته شود.
در مرحله سوم؛ مرغ را سرخ کنید
پیاز را به شکل خرد شده و ریز در آورده و در یک تابه با روغن گیاهی یا کمی روغن زیتون سرخ کنید تا طلایی و شفاف شوند. سپس مرغ را اضافه کنید و تا زمانی که سرخ شود، پخت دهید. رب گوجه فرنگی را هم اضافه کرده و به آن اجازه دهید تا به طور کامل سرخ شده و طعم خام آن فراگیر شود.
در مرحله آخر تهیه چیکن کورما هندی؛ خورش شاهی قورمه آماده طبخ میباشد
در آخرین مرحله از روند طبخ خورش هندی شاهی کورما، مخلوط آب مرغ را همراه با شیر نارگیل یا خامه سنگین و ماست اضافه کنید. مواد را بهطور کامل مخلوط کنید، حرارت را کاهش داده و اجازه دهید حدود ۱ ساعت بپزد. هنگامی که سس غلیظ شد، پنیر، کشمش، بادام هندی، سبزیجات و گشنیز را به آن اضافه کنید. مواد را دوباره مخلوط کنید و پخت را برای ۱۵ دقیقه دیگر ادامه دهید. هنگامی که همه مواد با هم پخته شدند، طعمدهی نمک شاهی کورما را انجام داده و آن را در ظرف مناسب سرو کنید.
خورش هندی شاهی کورما یا شاهی قورمه همراه (چیکن کورما) با برنج و سبزیجات تازه سرو میشود.